×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Paštika s calvadosem
40 minut , Svačina , Střední náročnost , Párty ,

Paštika s calvadosem

Co budu potřebovat

NA PAŠTIKU [Paštika]
20 g másla Nyní v akci
1 malá cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, rozdrcené
300 g kuřecích jater, očištěných
60 ml brandy
125 g másla, nakrájeného na kousky Nyní v akci
60 ml smetany ke šlehání
sůl a pepř
k podávání kyselé okurky a čerstvý chléb
NA ŽELATINU [Želatina]
¾ lžičky práškové želatiny
1 lžíce teplé vody Nyní v akci
250 ml calvadosu
2 lžíce krupicového cukru
4 tenké plátky jablka Granny Smith Nyní v akci

Jak na to?

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a na středním plamenu ji 2 minuty opékejte. Přidejte česnek a pokračujte ještě minutu. Nakonec přidejte játra a 5 minut opékejte. Přilijte brandy a nechte chvilku povařit. Játrovou směs, studené máslo, smetanu, sůl a pepř a rozmixujte dohladka. Vzniklou hmotu propasírujte přes jemné sítko a nechte zatím stranou.
Želatinu rozpusťte ve vodě. Calvados vlijte do rendlíku a 3–4 minuty ho vařte. Snižte plamen, přidejte cukr a míchejte, aby se rozpustil. Přidejte jablka a 1–2 minuty je povařte doměkka. Vyndejte je a dejte stranou. Do calvadosu vlijte želatinu, nechte ji rozpustit a pak 20 minut chladit. Paštiku rozdělte do 4 misek o objemu 180 ml, navrch položte plátek jablka a opatrně přes ně přelijte želatinovou směs. Dejte na hodinu do lednice vychladit. Podávejte s kyselými okurkami a čerstvým chlebem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj