×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pašticada
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Východoevropská , Pro gurmány ,

Pašticada

Co budu potřebovat

750 g – 1 kg kvalitního zadního
hovězího masa Nyní v akci
200 g slaniny v celku Nyní v akci
1 palice česneku
3–4 hřebíčky
80 ml červeného vinného octa
sůl, pepř, muškátový oříšek
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule, nasekaná najemno
½ celeru, na kousky
100 ml červeného vína
1 malá lžička krupicového cukru Nyní v akci
zeleninový vývar na dolití
na másle krátce osmahnutá strouhanka
na zahuštění
bramborové noky k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Maso omyjte, očistěte a prošpikujte slaninou nakrájenou na tenčí hranolky, celými stroužky česneku a hřebíčkem. Zalijte vinným octem a dejte do druhého dne odležet do chladu.
Pak maso ze všech stran důkladně osolte, opepřete a zlehka poprašte muškátovým oříškem. Olej rozpalte v silnostěnném hrnci a pak na něm ze všech stran maso pečte, aby na povrchu zhnědlo a zatáhlo se. Přidejte cibuli a celer, zalijte vínem, ve kterém jste rozmíchali cukr, a přiveďte k varu. Pak maso zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené, a na slabém ohni duste 3–4 hodiny doměkka.
Je-li omáčka málo hustá, zahustěte ji strouhankou osmahnutou na troše másla. Podávejte nakrájené na plátky, s bramborovými noky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj