×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Parmazán na špejli jako kytička
30 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Italská , Chuťovky , Párty , Pečení ,

Parmazán na špejli jako kytička

Co budu potřebovat

300 g parmazánu
1–2 lžíce máku
1–2 lžíce sezamových semínek
1–2 lžíce oregana
čerstvá šalvěj

Jak na to?

1) Vyložte plech pečicím papírem a na něj v malých kolečkách nasypte polovinu připraveného parmazánu. Kolečka udělejte tak, abyste na ně mohli poté položit špejle.

2) Doprostřed koleček položte špejle, zasypte je zbývajícím parmazánem a vršek ozdobte mákem, sezamovými semínky nebo oreganem.

3) Pečte v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 10 minut, dokud se parmazán neroztaví a lehce nezezlátne.

4) Vyndejte plech z trouby a nechte zchladnout. Teprve pak opatrně vyjměte všechny špejle s parmazánem z plechu.

5) Podávejte v hrnečku spolu s čerstvou šalvějí, aby špejle s parmazánem vypadaly jako kytičky.

Tip do kuchyně

 

Takovéto kytičky můžete vytvořit i z jiných druhů sýra podobného typu, jako je například gran moravia či pecorino. Vytvoříte tak mix zajímavých chutí.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj