×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Párky s domácím křenem a hořčicí
20 minut , Svačina , Nízká náročnost ,

Párky s domácím křenem a hořčicí

Co budu potřebovat

4 párky, např. Retro krůtí Nyní v akci
NA DOMÁCÍ KŘEN
300 g křenu
200 ml vody Nyní v akci
100 ml oleje, slunečnicového Nyní v akci
1 lžíce octa
½ lžičky soli
1 lžíce cukru
NA DOMÁCÍ HOŘČICI
55 g hořčičných semínek
80 ml bílého vinného octa
80 ml bílého vína
1 lžíce javorového sirupu
1 lžička mleté kurkumy
větší špetka kayenského pepře
2–4 lžíce vlažné vody Nyní v akci

Jak na to?

Párky dejte do rendlíku se studenou vodou a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, vypněte plamen a párky nechte v rendlíku ještě 1–2 minutky prohřát. Předtím si připravte křen a hořčici.
Nakrájejte křen na kousky, vhoďte do mixéru a přidejte všechny ostatní ingredience. Pečlivě rozmixujte. Hotový křen rozdělte do skleniček a uchovejte v lednici.
Na hořčici smíchejte v míse všechny suroviny kromě vody. Přikryjte a nechte stát 2–3 dny. Pak přidejte 2 lžíce vody a v mixéru rozmělněte dohladka. Pokud je hořčice příliš hustá, přidejte ještě vodu. Hořčice vydrží v ledničce až 6 měsíců.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj