×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pařížské makronky
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Francouzská ,

Pařížské makronky

Co budu potřebovat

135 g moučkového cukru
+ 1 lžička navíc
110 g jemně mletých mandlí Nyní v akci
3 extra velké bílky
špetka soli
50 g krupicového cukru
Na náplň
3 velké bílky
200 g krupicového cukru
225 g másla, pokojové teploty,
na kousky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte moučkový cukr a mleté mandle. Bílky šlehejte se solí do polotuha, pak zvyšte obrátky mixéru a postupně přisypávejte krupicový cukr. Šlehejte dotuha. Pak postupně přisypávejte směs moučkového cukru a mandlí.
2. Plechy vyložte pečicím papírem. Cukrářský sáček naplňte hmotou a na plech „kreslete“ kolečka o průměru 2,5 cm. Mezi jednotlivými makronkami dělejte 5cm místo, neboť makronky pečením trochu nabydou. Než je dáte péct, nechte je 15 minut stát při pokojové teplotě, aby malinko oschly.
3. Pečte asi 15 minut v troubě s lehce pootevřenými dvířky. Pak vyjměte, archy papíru přeneste i s makronkami mimo plechy a nechte zchladnout.
4. Po dvou je spojujte krémem. Na krém nad párou šlehejte bílky s cukrem do světlé, nadýchané a pevné pěny. Pak postupně zašlehávejte kousky změklého másla a ušlehejte do krému.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 29,90 cena před slevou: 39,90
    sleva: −25 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj