×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pappardelle z Bondy beach
60 minut , Nízká náročnost , Ostatní , Pro gurmány ,

Pappardelle z Bondy beach

Co budu potřebovat

500 g kuřecích prsních, případně stehenních řízků Nyní v akci
2–3 stroužky česneku
1 cibule, nasekaná najemno
sůl, pepř
125 g sušených rajčat v oleji Nyní v akci
a trocha oleje Nyní v akci
250 ml rajčatové omáčky Napoletana
250 ml 30% smetany
500 g těstovin pappardelle Nyní v akci
čerstvá bazalka k podávání

Jak na to?

1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, dejte do mísy a nejlépe rukama je promíchejte s rozmělněnými stroužky česneku a nasekanou cibulí. Osolte, opepřete, vmíchejte nasekaná sušená rajčata i s trochou oleje a dejte na půl hodiny odležet do chladničky.
2. Rozpalte větší pánev s nepřilnavým povrchem, dejte na ni odleželou směs a maso nechte zprudka zatáhnout. Opékejte, dokud maso není zcela hotové, přidejte rajčatovou omáčku a po pěti minutách zjemněte smetanou. Krátce povařte a poté smíchejte s těstovinami uvařenými ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, tak aby byly al dente neboli na skus. Podávejte ozdobené bazalkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj