×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pappardelle s králičím ragú
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost ,

Pappardelle s králičím ragú

Co budu potřebovat

3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 králík, naporcovaný
sůl
mletý pepř
2 lžíce hladké mouky
200 g slaniny, na kostky Nyní v akci
1 cibule, nakrájená najemno
1 mrkev, nakrájená na kostky
1 řapík celeru, nakrájený najemno
2 stroužky česneku, prolisované
špetka mleté skořice
3 kuličky jalovce, rozmačkané
3 bobkové listy
2 snítky rozmarýnu
200 ml červeného vína
1 kostka kuřecího vývaru
2 × 400g konzerva krájených rajčat Nyní v akci
400 g pappardelle
3 lžíce smetany na vaření Nyní v akci
strouhaná kůra z ½ pomeranče Nyní v akci
hrst petrželky, nasekané
parmazán k podávání

Jak na to?

Rozehřejte olej v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Osolte a opepřete králíka, poprašte ho moukou a opečte ze všech stran. Potom ho vyjměte na talíř. Do hrnce přidejte slaninu a opékejte ji. Přidejte cibuli, mrkev a celer a opékejte 10 minut. Nakonec přidejte česnek a nechte ho minutu rozvonět.

Přihoďte skořici, jalovec, bobkový list a rozmarýn. Vlijte víno a rozdrobenou kostku vývaru, vařečkou odškrabejte přípečky ze dna a povařte 5 minut. Přidejte rajčata a do omáčky vraťte králíka, zakryjte ho poklicí a duste na minimální teplotě 2 hodiny, až se maso začne rozpadat na vlákna.

Králíka vyjměte a omáčku důkladně promíchejte a znovu zakryjte poklicí. Maso oberte z kostí a mezitím ještě vařte omáčku. Obrané maso vraťte do hrnce a duste, až omáčka zhoustne.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Do omáčky přimíchejte smetanu, pomerančovou kůru a petrželku, minutu povařte a podávejte s těstovinami. Hostům nabídněte parmazán.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj