×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pánvička z trouby
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Chuťovky , Vánoce , Pečení ,

Pánvička z trouby

Co budu potřebovat

200 g špaget BASIC
4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
200 g hlívy ústřičné AQ, nakrájené na kousky
3 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
2 řapíky celeru, oloupané a nakrájené (zelené lístečky si schovejte na ozdobu)
150 g uzeného sýra eidam, nastrouhaného nahrubo Nyní v akci
4 vejce
50 ml smetany ke šlehání
lístky ze 3 snítek tymiánu
sůl a pepř

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 190 °C. Ve větší pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a pomalu opékejte 2–3 minuty hlívu. Přidejte cibulky a řapíkatý celer a ještě 2 minuty opékejte. Pak do pánve vsypte špagety a nastrouhaný sýr a zlehka vše promíchejte.
Vejce prošlehejte se smetanou, přihoďte tymiánové lístky, osolte a opepřete. Směsí zalijte obsah pánve, zakryjte alobalem a nechte 10 minut péct. Ozdobte celerovými lístky a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj