×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Panenka z divočáka s hruškovým pyré
120 minut a více , Střední náročnost , Pro gurmány ,

Panenka z divočáka s hruškovým pyré

Co budu potřebovat

kančí panenka Nyní v akci
1 dcl červeného vína
rozmarýn
olivový olej Nyní v akci
pepř
sůl
na pyré:
2 vyzrálé hrušky
2 dcl vody Nyní v akci
anglická hořčice Nyní v akci
kremžská hořčice Nyní v akci
máslo Nyní v akci
3 snítky tymiánu
sůl
na brambory:
brambory Nyní v akci
olivový olej Nyní v akci

Jak na to?

Hrušky rozpůlíme, oloupeme, zbavíme je jádřinců a dáme povařit do osolené vody. V kastrůlku necháme rozehřát máslo, přisypeme lístky tymiánu a podusíme v něm uvařené hrušky. Pak je vyndáme stranou, rozmixujeme a vrátíme zpátky do kastrůlku. Přidáme lžičku anglické a kremžské hořčice a promícháme.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na silné plátky a orestujeme na olivovém oleji.
Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a panenku necháme orestovat se snítkou rozmarýnu. Pak ji vyndáme stranou, pánev zalijeme červeným vínem a šťávou z kančího masa a necháme odpařit.
Na talíř nandáme hruškové pyré, opečené brambory, nakrájenou panenku a polijeme omáčkou z červeného vína.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj