×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Palačinky s tvarohem, smetanovým sýrem a borůvkovou omáčkou
30 minut , Nízká náročnost ,

Palačinky s tvarohem, smetanovým sýrem a borůvkovou omáčkou

Co budu potřebovat

NA PALAČINKY
2 vejce
25–30 g krupicového cukru
špetka soli
240 ml mléka Nyní v akci
200 ml vody Nyní v akci
190 g hladké mouky
50–60 ml oleje Nyní v akci
máslo na pečení palačinek
NA NÁPLŇ
250 g polotučného tvarohu
250 g smetanového sýru Nyní v akci
1–2 lžíce moučkového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
60 g másla
NA BORŮVKOVOU OMÁČKU
200 g mražených borůvek
krupicový cukr
zakysaná smetana

Jak na to?

Ve velké míse prošlehejte vejce, cukr a sůl. Přilijte mléko a vodu, vsypte mouku a prošlehejte do hladkého těsta. Přilijte olej a ještě pořádně prošlehejte. Na nepřilnavé pánvi opékejte na másle tenké palačinky. Uchovejte je v teple.
Tvaroh, smetanový sýr, cukr a citronovou kůru promíchejte dohladka v robotu, podle chuti doslaďte cukrem. Borůvky dejte do rendlíku, rozmačkejte je vidličkou, smíchejte s cukrem a nechte je na mírném plamenu chvilku povařit.
Do středu každé palačinky dejte vrchovatou lžíci náplně, přeložte okraje a zarolujte je. V tomto okamžiku můžete palačinky dát do ledničky, dokud je nebudete podávat.
Před podáváním rozehřejte troubu na 150 °C a dejte do ní talíř. Rozehřejte velkou pánev na středním plamenu. Dejte do ní trochu másla a pánví zakružte, aby se pěkně rozlilo po celém povrchu. Palačinky položte postupně do pánve „švem“ dolů a minutu opékejte dozlatova. Pak je opatrně otočte a opečte z druhé strany. Hotové odkládejte na připravený talíř v troubě.
Ozdobte kopečkem zakysané smetany a přelijte borůvkovou omáčkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj