×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Palačinky s rebarborovým džemem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla ,

Palačinky s rebarborovým džemem

Co budu potřebovat

150 g hladké mouky
45 g tmavého cukru
1 lžíce mletého zázvoru
4 vejce
250 ml mléka Nyní v akci
250 ml smetany na vaření
40 g moučkového cukru
1 lžička skořice
480 g zakysané smetany
Na džem:
1 kg rebarbory
440 g krupicového cukru
60 ml vody Nyní v akci
1 vanilkový lusk

Jak na to?

Začnu rebarborovým džemem. Do hrnce dám rebarboru, cukr, vodu a vanilku, pořádně promíchám a vařím za občasného míchání na středním plameni 15–20 minut, dokud nezhoustne. Hotový džem přendám do misky a nechám ho při pokojové teplotě vychladnout. V míse mezitím promíchám mouku, cukr a mletý zázvor. V jiné míse prošlehám vejce, mléko a smetanu a pak k nim postupně zašlehám směs mouky, cukru a zázvoru. Hladké těsto na palačinky nechám 20 minut odpočinout.
Nepřilnavou pánev na palačinky o průměru 26 cm mašlovačkou malinko vymažu rostlinným olejem a nechám ji na malém plameni rozehřát. Naliju do pánve jednu naběračku těsta, kroužením ho rozliju po celé pánvi, smažím asi 2–3 minuty, pak palačinku obrátím a smažím ještě asi minutu z druhé strany. Totéž udělám se zbytkem těsta. Palačinku namažu džemem, potom zakysanou smetanou, přiklopím ji další palačinkou a okraje zahnu dovnitř, aby vznikl čtverec. Nakonec palačinku pocukruju moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj