×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Palačinky s flambovaným ananasem
30 minut , Snídaně , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla , Smažení ,

Palačinky s flambovaným ananasem

Co budu potřebovat

500 ml mléka Nyní v akci
2 vejce
300 g hladké mouky
špetka soli
trocha slunečnicového oleje nebo Nyní v akci
másla na opékání Nyní v akci
Na grilovaný ananas
250 g mascarpone Nyní v akci
1 sáček vanilkového cukru
115 g másla Nyní v akci
2 lžíce třtinového cukru
1 velký čerstvý ananas, očištěný Nyní v akci
a nakrájený na kousky
20 ml whisky nebo např. domácí
ořechovice
1 hrst máty podrcená s třtinovým
cukrem na ozdobu

Jak na to?

1) Připravte si těsto: Ruční metličkou prošlehejte mléko a vejce, pak postupně přisypte mouku prosetou se špetkou soli. Umíchejte hladké těsto, které pomalu odkapává. Nechte ho 10 minut stát.

2) Mezitím prošlehejte mascarpone s vanilkovým cukrem.

3) Pánev na palačinky zlehka potřete tukem, vlijte naběračkou těsto a krouživým pohybem pánve nebo dnem naběračky vytvořte co nejtenčí vrstvu těsta. Opékejte několik sekund dozlatova, pak obraťte a dopečte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte zbylé palačinky a uchovejte je v teple.

4) V hlubší pánvi rozehřejte máslo, přidejte třtinový cukr a počkejte, až zkaramelizuje. Potom přihoďte kousky ananasu a míchejte, aby se obalily karamelem a zároveň aby se odpařila šťáva, kterou případně ananas pustí.

5) Potom vlijte alkohol, zapalte ho a počkejte, až vyhoří.

6) Hotové palačinky potřete ochuceným mascarpone, přidejte flambovaný ananas, posypte drcenou mátou s třtinovým cukrem, přeložte a podávejte.

Tip do kuchyně

 

Palačinky můžete samozřejmě připravit i ve slané variantě. Zkuste například slané palačinky se špenátem a slaninou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj