×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Palačinkový dort
10 minut , Dezert , Střední náročnost , Anglická , Dorty , Smažení ,

Palačinkový dort

Co budu potřebovat

340 g hladké mouky
780 ml mléka Nyní v akci
6 velkých vajec
1,5 lžičky vanilkového extraktu
sůl
250 ml smetany
180 g krupicového cukru
1 lžíce tmavého rumu máslo Nyní v akci
100 g 60% čokolády AQ Nyní v akci
1 lžíce medu

Jak na to?

1. Do hladkého těsta umíchejte 260 g mouky, 480 ml mléka, 4 vejce, půl lžičky vanilkového extraktu a půl lžičky soli. Dejte do lednice.
2. Udělejte krém: V rendlíku smíchejte smetanu, zbylé mléko, 90 g cukru a špetku soli. Vařte na mírném plameni, dokud ze směsi nezačne stoupat pára, a pak ještě další dvě minuty. V míse smíchejte zbylá dvě vejce, 90 g cukru, přidejte zbylých 80 g mouky a vymíchejte dohladka. Pak ke směsi v míse pomalu při­dávejte horkou směs, promíchávejte, přesuňte do hrnce a vše společně povařte dvě minuty dotuha. Vmíchejte rum a zbylý vanilkový extrakt. Za občasného promíchání nechte dvacet minut chladnout.
3. Na palačinkové pánvi o průměru zhruba 20 cm rozehřejte lžičku másla a pak přidejte desetinu palačinkové­ho těsta, rozetřete ho po pánvi, minutu opékejte, otočte a opékejte ještě třicet sekund. Stejným způsobem udělejte zbylých devět palačinek. Nechte je vychladnout.
4. Začněte vrstvit dort: na servírovací talíř dejte palačinku, na ni devítinu krému, palačinku, krém a tak dále do spotře­bování všech ingrediencí. Končit byste měli palačinkou.
5. Ve středně velkém rendlíku rozpusťte čokoládu a dohladka ji rozmíchejte se 3 lžícemi vody, medem a 2 lžičkami másla. Dobře vám to půjde metličkou. Nechte pět minut zchladnout, pak polevou přelijte vychladlý dort. Před podáváním dejte minimálně na dvě hodiny do lednice.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj