×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Paella s krevetami
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Středomořská ,

Paella s krevetami

Co budu potřebovat

olivový olej Nyní v akci
1 cibule, jemně nasekaná
1 červená paprika, na plátky Nyní v akci
1 stroužek česneku, rozmělněný nožem
150 g rýže Nyní v akci
větší špetka šafránu
větší špetka pálivé papriky
400 ml kuřecího vývaru
150 g velkých uvařených krevet (s hlavou i ocáskem) Nyní v akci
100 g mraženého hrášku
sůl
menší svazek hladkolisté petrželky
dílky citronu k podávání

Jak na to?

Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi (ideálně širší pánvi na paellu), přidejte cibuli, nechte tři minuty zesklovatět, vsypte papriku a česnek a za občasného míchání opékejte do změknutí. Přidejte rýži, šafrán a pálivou papriku a dobře promíchejte. Zalijte vývarem a nechte minimálně patnáct minut probublávat. Rýže by měla změknout na skus. Pokud je potřeba, přilijte vývar nebo vodu. Na posledních pět minut do paelly vmíchejte i krevety a hrášek. Osolte podle chuti, posypte petrželkou a ihned servírujte se skrojky citronu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj