×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nudle pad thai s tygřími krevetami
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Asijská , Pro gurmány , Něco lehkého , Smažení ,

Nudle pad thai s tygřími krevetami

Co budu potřebovat

400 g plochých rýžových nudlí
olivový olej Nyní v akci
12 kusů tygřích krevet Nyní v akci
4 vejce
2–3 chilli papričky
4 jarní cibulky
4 hrsti klíčků, sójových či mungo
1 svazek pažitky
4 lžičky zázvoru
1 hrst koriandru
4 lžíce sušených krevet Nyní v akci
4 lžíce mletých burských oříšků
12 lžic Phat Thai omáčky
2 limety

Jak na to?

Thaiská kuchyně vyniká čerstvými surovinami a rychlému zpracování pokrmů. Už jste vyzkoušeli thaiskou klasiku nudle pad thai s tygřími krevetami?

1) Rýžové nudle namočte asi na 40 minut do studené vody.

2) Mezitím v pánvi wok na troše oleje orestujte tygří krevety a vyndejte je na talíř.

3) Ve stejné pánvi (olej nepřidávejte) dosucha vysmažte lehce našlehaná vejce.

4) Přidejte pokrájené chilli papričky, většinu nasekaných jarních cibulek, sójové klíčky, nasekanou pažitku, zázvor, koriandr, sušené krevety, oříšky, scezené nudle a orestované krevety.

5) Vše zalijte Phat Thai omáčkou a kapkou vody a krátce a zprudka vše svařte. Podávejte se skrojky limety, posypané zbylou jarní cibulkou.

Tip do kuchyně

 

Jak doma vyrobit Phat Thai omáčku:
1) Ve zhruba půl litru vody 10 minut povařte 190 g tamarindu, vychlaďte jej, vymačkejte a sceďte.

2) Pak jej smíchejte se 400 g třtinového nebo palmového cukru, 190 g rybí omáčky a pomalu na slabém plameni vařte, aby se obsah zredukoval na konzistenci sirupu.

Omáčku lze uchovávat v lednici či mrazáku. Tamarind je exotické ovoce, tvarem podobné dlouhému fazolovému lusku. Uvnitř má dužinu plnou semínek. Chutná podobně jako datle, ale není tak sladké, naopak chuť je spíš kyselejší. Tamarindu se proto rovněž říká indické datle.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj