×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ovesné vločky do skleniček
15 minut , Snídaně , Nízká náročnost ,

Ovesné vločky do skleniček

Co budu potřebovat

1 jablko, oloupané Nyní v akci
100 g sušeného ovoce (borůvky, třešně a rozinky) Nyní v akci
200 g ovesných vloček
1 vrchovatá lžíce lněných semínek
500 ml neslazeného mandlového mléka Nyní v akci
1 velký banán
6 lžic bílého jogurtu, nejlépe s živou kulturou Nyní v akci
hrst oříšků podle chuti, nasekaných
tekutý med
hrst čerstvých malin a borůvek

Jak na to?

S čerstvým jablkem

Do mísy nastrouhám nahrubo jablko. Přidám sušené ovoce, vločky, lněné semínko, zaliju mlékem a všechno dobře promíchám. Přikryju potravinovou fólií a nechám přes noc v ledničce. Ráno dobře promíchám a rozdělím na dno 6 skleniček nebo jiných nádobek s víčkem. Oloupaný banán nakrájím na šikmé plátky, rozdělím je do skleniček na vločky a navrch přidám jogurt, aby banán zůstal hezky žlutý. Posypu nasekanými oříšky, pokapu medem a navrch přidám maliny a borůvky.

Se švestkami

Na plátky nakrájím 6 švestek a svařím je doměkka s troškou vody a lžící medu. V 200 ml mandlového mléka svařím 100 g máku se lžičkou medu. Do skleniček rozdělím na vločky (připravené stejně jako v předchozím receptu) mák a navrch dám švestky.

S vařenými jablky

Na plátky nakrájím 1 jablko i se slupkou a svařím doměkka s trochou vody a lžící medu. Pár syrových plátků si nechám na ozdobu. Uvařená jablka rozprostřu do skleniček na vločky (stejný postup jako v prvním receptu), posypu skořicí, pokapu javorovým sirupem a navrch nasypu pár nasekaných a opražených pekanových ořechů. Ozdobím plátky čerstvých jablek.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj