×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ovesná kaše se smetanou a jahodami
45 minut , Snídaně , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Ovesná kaše se smetanou a jahodami

Co budu potřebovat

420 ml mléka Nyní v akci
¼ lžičky soli
170 g ovesných vloček
1–2 lžíce tmavého třtinového cukru + navíc do kaše a na posypání Nyní v akci
500 g jahod
2 velké pribináčky

Jak na to?

1. Do hrnce nalijte mléko, stejné množství vody, přidejte sůl, vsypte vločky a nechte půl hodiny odležet. Teprve pak vařte pět až šest minut do zhoustnutí. Mírně oslaďte.
2. Jahody omyjte, osušte a pokrájejte na plátky, dejte do mísy, zasypte třtinovým cukrem a nechte pět minut odpočinout. Ovesnou kaši rozdělte do misek či hlubokých talířů, navrch dejte pribiňáček, jahody, posypte dalším cukrem a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj