×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ovesná kaše s jablky, brusinkami a skořicí
15 minut , Snídaně , Nízká náročnost , Východoevropská , Sladká jídla , Vaření ,

Ovesná kaše s jablky, brusinkami a skořicí

Co budu potřebovat

3 jablka, oloupaná, rozčtvrcená, zbavená jádřinců, na kostičky Nyní v akci
200 g brusinek (čerstvých nebo mražených)
špetka skořice, kardamomu a mletého zázvoru
4–5 lžic třtinového cukru Nyní v akci
200 g ovesných vloček
1 l mléka Nyní v akci
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Máte rádi sladké snídaně? Pak vyzkoušejte ovesnou kaši s jablky, brusinkami a skořicí. Je to výtečná lahůdka.

1) Kostičky jablek dejte do hrnce, zalijte 100 ml vody a vařte, dokud téměř nezměknou.

2) Plamen snižte na minimum, přidejte brusinky, koření a 3 lžíce cukru a nechte probublávat, až směs zhoustne.

3) Do jiného rendlíku nasypte vločky, zalijte je mlékem, přidejte vanilkový extrakt a zbylý cukr a za stálého míchání vařte 4–5 minut do zhoustnutí.

4) Rozdělte do misek a navrch dejte jablka svařená s brusinkami.

Tip do kuchyně

 

Snídani si posypte ještě vrchovatou lžící kakaa.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj