×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ovesná kaše s jablky, medem a vanilkou
10 minut , Snídaně , Nízká náročnost , Česká , Sladká jídla , Vaření ,

Ovesná kaše s jablky, medem a vanilkou

Co budu potřebovat

90 g ovesných vloček
500 ml polotučného mléka + navíc k podávání
1 vanilkový lusk, rozříznutý, semínka vydlabaná
tmavý třtinový cukr a javorový sirup k podávání
Na medová jablka:
2 jablka, na plátky Nyní v akci
2 lžíce medu Nyní v akci

Jak na to?

Pokud jste naši ovesnou kaši ještě nezkusili, vyzkoušejte. Vaše ratolesti si ji zamilují.

Nejprve si připravte medová jablka.
1) Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na maximum, a pak na ní minutu z každé strany opečte plátky jablek.

2) Přidejte med a opékejte další minutu až 2, dokud jablka nezezlátnou a nezkaramelizují.

3) Ovesné vločky, mléko, 250 ml vody a vanilkový lusk dejte do hrnce a na co nejnižším plameni zahřívejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte asi 8 minut, až směs zhoustne.

4) Rozdělte do talířů nebo misek, zalijte dalším mlékem, zasypte cukrem, přidejte javorový sirup a medová jablka.

Tip do kuchyně

 

Kaši můžete podávat teplou, stejně tak ji můžete i vychladit a podávat za studena.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj