×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ostrý bramborový guláš s červenou čočkou
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Dušení ,

Ostrý bramborový guláš s červenou čočkou

Co budu potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
1 cibule, nasekaná najemno
700 g brambor, oloupaných, nakrájených na kostky Nyní v akci
4 mrkve, nakrájené na tenká kolečka
2 petržele, nakrájené na tenká kolečka
2 stroužky česneku, rozmělněné
2 lžíce červené kari pasty
1 litr zeleninového vývaru
100 g červené čočky
malý svazek koriandru
sůl
jogurt a libanonský chléb k podávání

Jak na to?

Olej rozpalte ve velkém hrnci, vsypte cibuli, opékejte 3–4 minuty, poté přidejte brambory, mrkev a petržel a později i česnek. Opékejte asi 7 minut, aby vše lehce zezlátlo. Přidejte kari pastu, promíchejte a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené nechte 15–20 minut povařit. Vsypte čočku a vařte 10–15 minut, aby změkla a guláš zhoustl. Vmíchejte většinu koriandru, podle chuti osolte. Podávejte s kopečkem jogurtu a libanonským chlebem, ozdobené koriandrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj