×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ostravské řezy
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Vánoce , Pečení ,

Ostravské řezy

Co budu potřebovat

300 g polohrubé mouky
150 g másla + 100 g moučkového cukru
1 celé vejce
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno Nyní v akci
Na dokončení
rybízová zavařenina
odřezky upečeného těsta nebo několik dětských piškotů
1 lžíce rumu Nyní v akci
150 g másla + 100 g moučkového cukru
čokoládová poleva, rozehřátá Nyní v akci
mleté oříšky na posypání

Jak na to?

Suroviny na těsto zpracujte a nechte odpočinout. Troubu předehřejte na 160 °C. Těsto rozválejte na 3mm obdélník, okraje ořízněte do pravidelného tvaru a rozkrájejte ho na sudý počet stejně širokých proužků (vyjdou vám okolo 3 cm).
Pruhy i odřezky těsta přeneste na plech s pečicím papírem a pečte dozlatova 15–20 minut. Nechte zchladnout. Polovinu proužků potřete zavařeninou a navrch na ně přilepte druhou polovinu. Slepené proužky i upečené odřezky nechte odležet do druhého dne.
Zbytky upečeného těsta rozválejte na drobečky a pokapejte rumem. Máslo utřete s cukrem do pěny, vmíchejte drobečky a zpracujte na pevnější hmotu. Je-li příliš řídká, přidejte pár piškotů. Tvořte válečky a zavařeninou je přilepte na promazané proužky těsta. Uhlaďte do tvaru tunýlku, polijte čokoládovou polevou a posypte oříšky. Nechte ztuhnout. Před podáváním nakrájejte válečky na 1 cm široké plátky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj