1
Květák omyjte, odřízněte košťál a rozeberte ho na jednotlivé růžice. Z nejkrásnějších nakrájejte pár plátků, kterými polévku ozdobíte.
2
V hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje, vsypte 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky kmínu a 1/2 lžičky koriandru. Je důležité míchat koření na oleji tak dlouho, dokud se neuvolní jeho vůně.
3
Nyní do hrnce přidejte 2 lžíce chilli pasty a po 1–2 minutách vlijte 1 litr horkého vývaru.Přidejte květák a vařte asi 15–20 minut, aby změkl.
4
Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji osolte.
5
Na ozdobení polévky použijte ještě trochu chilli pasty. Jednoduše ji do naservírované polévky vmíchejte.
6
Na závěr zasypte plátky mandlí a květáku opečenými na másle a opepřete. A lahodná a rychlá polévka je hotová.
1
Květák omyjte, odřízněte košťál a rozeberte ho na jednotlivé růžice. Z nejkrásnějších nakrájejte pár plátků, kterými polévku ozdobíte.
2
V hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje, vsypte 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky kmínu a 1/2 lžičky koriandru. Je důležité míchat koření na oleji tak dlouho, dokud se neuvolní jeho vůně.
3
Nyní do hrnce přidejte 2 lžíce chilli pasty a po 1–2 minutách vlijte 1 litr horkého vývaru.Přidejte květák a vařte asi 15–20 minut, aby změkl.
4
Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji osolte.
5
Na ozdobení polévky použijte ještě trochu chilli pasty. Jednoduše ji do naservírované polévky vmíchejte.
6
Na závěr zasypte plátky mandlí a květáku opečenými na másle a opepřete. A lahodná a rychlá polévka je hotová.