Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyOstrá květáková polévka
Albert logoAlbert logo
  • Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka

Ostrá květáková polévka

Náročné
16-30 minut
0/5
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Kuřecí polévková směs 1 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Petržel 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Nové koření
  • Květák 1 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Koriandr mletý 1/2 člž
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Mandle plátky 50 g
  • Pepř
  • Chilli pasta 2 plž
  • Sůl
  • Máslo
  • Kuřecí polévková směs 1 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Petržel 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Nové koření
  • Květák 1 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Koriandr mletý 1/2 člž
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Mandle plátky 50 g
  • Pepř
  • Chilli pasta 2 plž

Příprava

1
Nejprve si z kuřecí polévkové směsi připravte vývar. Rozpalte troubu na 180 °C. Kuřecí směs dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20–30 minut. Poté přemístěte směs do hrnce, kde ji zalijte studenou vodou, a dejte vařit. Přidejte očistěnou zeleninu: mrkev, petržel, půlku celeru a cibuli. Přiklopte pokličkou. Jakmile se začne vývar vařit, sundejte pokličku, stáhněte plamen na minimum a nechte jemně probublávat. Pěnu sbírejte děrovanou naběračkou. Po cca 15 minutách přidejte bobkový list, nové koření a pepř a vařte zhruba 2 hodiny. Poté sceďte, vraťte do něj obrané maso a pokud je to potřeba, tak zredukujte.
2
Květák omyjte, odřízněte košťál a rozeberte ho na jednotlivé růžice. Z nejkrásnějších nakrájejte pár plátků, kterými polévku ozdobíte.
3
Olivový olej rozpalte v hrnci, vsypte skořici, kmín a koriandr a opékejte, dokud koření neuvolní vůni. Vmíchejte chilli pastu a po 1–2 minutách vlijte 1 litr horkého vývaru.
4
Přidejte květák a vařte asi 15–20 minut, aby změkl.
5
Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji osolte.
1
Nejprve si z kuřecí polévkové směsi připravte vývar. Rozpalte troubu na 180 °C. Kuřecí směs dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20–30 minut. Poté přemístěte směs do hrnce, kde ji zalijte studenou vodou, a dejte vařit. Přidejte očistěnou zeleninu: mrkev, petržel, půlku celeru a cibuli. Přiklopte pokličkou. Jakmile se začne vývar vařit, sundejte pokličku, stáhněte plamen na minimum a nechte jemně probublávat. Pěnu sbírejte děrovanou naběračkou. Po cca 15 minutách přidejte bobkový list, nové koření a pepř a vařte zhruba 2 hodiny. Poté sceďte, vraťte do něj obrané maso a pokud je to potřeba, tak zredukujte.
2
Květák omyjte, odřízněte košťál a rozeberte ho na jednotlivé růžice. Z nejkrásnějších nakrájejte pár plátků, kterými polévku ozdobíte.
3
Olivový olej rozpalte v hrnci, vsypte skořici, kmín a koriandr a opékejte, dokud koření neuvolní vůni. Vmíchejte chilli pastu a po 1–2 minutách vlijte 1 litr horkého vývaru.
4
Přidejte květák a vařte asi 15–20 minut, aby změkl.
5
Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji osolte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.