×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ostrá květáková polévka
30 minut , Polévka , Střední náročnost , Východoevropská , Bezmasé , Vaření ,

Ostrá květáková polévka

Co budu potřebovat

1 velký květák Nyní v akci
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1/2 lžičky mleté skořice
½ lžičky kmínu
½ lžičky mletého koriandru
2 lžíce červené chilli pasty
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
50 g mandlových lupínků Nyní v akci
mletý pepř
máslo Nyní v akci

Jak na to?

Květák omyjte, odřízněte košťál a rozeberte ho na jednotlivé růžice. Z nejkrásnějších nakrájejte pár plátků, kterými polévku ozdobíte. Olivový olej rozpalte v hrnci, vsypte skořici, kmín a koriandr a opékejte, dokud koření neuvolní vůni. Vmíchejte chilli pastu a po minutě až dvou vlijte horký vývar. Přidejte květák a vařte asi 15–20 minut, aby změkl. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji osolte. Podávejte ozdobenou další pastou, mletým pepřem, plátky mandlí a květáku opečenými na másle.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj