×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ostrá indická polévka
30 minut , Polévka , Nízká náročnost , Orientální , Vaření ,

Ostrá indická polévka

Co budu potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje AQ Nyní v akci
2 cibule AQ
4 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného zázvoru
1–2 zelené chilli papričky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1⁄4 lžičky mleté skořice
1⁄4 lžičky kurkumy
1 plechovka krájených rajčat AQ
2 plechovky červených fazolí
sůl
bílý jogurt AQ, Nyní v akci
koriandr
pita chleba

Jak na to?

Olej rozpalte ve větším silnostěnném hrnci, přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte asi 8 minut, aby cibule zezlátla a změkla. Přidejte česnek, zázvor, chilli papričky, kmín, koriandr, skořici a kurkumu a opékejte asi 2 minuty. Poté přidejte krájená rajčata i fazole, dolijte vodou do podoby husté polévky. Přiveďte k varu, snižte plamen a 10 minut vařte, aby obsah zhoustl. Poté promačkejte šťouchadlem na brambory, aby se polévka ještě vice zahustila, podle chuti ji osolte a podávejte s jogurtem, koriandrem a pita chlebem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj