×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Osso Buco s šafránovým rizotem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Pro gurmány ,

Osso Buco s šafránovým rizotem

Co budu potřebovat

plátky telecího kolínka
hladká mouka
olivový olej Nyní v akci
mrkev
pórek
řapíkatý celer
bílé víno
loupaná rajčata
rizotová rýže (carnaroli, arborio, vialone) Nyní v akci
šalotka
vývar
šafrán
máslo
parmazán
sůl, pepř
bazalka
rozmarýn

Jak na to?

Z plátků masa vymáčkneme morek a schováme si ho na později v lednici. Maso z obou stran opepříme a osolíme a lehce obalíme v hladké mouce ochucené solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme olivový olej a maso orestujeme, jen zrychla, aby mělo světlou barvu. Maso poté vyjmeme z pánve a do ní vhodíme na kostičky nakrájenou mrkev, kousek pórku a řapíkatý celer. Počkáme, až zelenina trochu změkne a vrátíme do pánve i maso. Zalijeme asi 1 dcl bílého vína a přidáme také zhruba 3 lžíce loupaných rajčat. Ochutíme nasekaným rozmarýnem. Podle potřeby můžeme podlít vývarem a necháme vařit do měkka.
K osso buco se typicky připravuje šafránové rizoto. V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nasekanou šalotku. Jakmile šalotka zesklovatí, přisypeme rýži – na porci jednu hrst. Necháme zrnka mírně obalit olejem a poté ji zalijeme bílým vínem. Když se odpaří alkohol, přilijeme naběračku teplého vývaru a necháme tekutinu odpařit. Tímto způsobem přiléváme vývar, dokud není rýže “al dente”. Rizoto obarvíme pár pestíky šafránu, získá krásnou žlutou barvu. Na závěr do rizota vmícháme kousek másla, už nevaříme. Přisypeme nastrouhaný parmazán a opět promícháme.
Morek, který jsme si schovali, nakrájíme na plátky, opepříme a osolíme a zrychla ho orestujeme na oleji.
Osso buco servírujeme s rizotem, ozdobíme opečeným morkem a lístkem bazalky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj