×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Oříškové řezy
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká ,

Oříškové řezy

Co budu potřebovat

6 bílků
100 g moučkového cukru
200 g vlašských ořechů
100 g vlašských ořechů
Na krém:
6 žloutků
100 ml smetany ke šlehání
150 g moučkového cukru
150 g másla

Jak na to?

Bílky ušlehejte ručním elektrickým šlehačem dotuha, přidejte k nim cukr a nakonec vmíchejte namleté ořechy. Vzniklou hmotu přendejte na plech o rozměrech asi 30 x 20 cm vyložený pečicím papírem. Při 150 °C pečte asi 20 minut. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout a nakonec korpus horizontálně rozřízněte na dva pláty. Vrhněte se na krém: žloutky postupně zašlehávejte do šlehačky, přidejte cukr a na mírném ohni zahřívejte asi 2–3 minuty, nikdy však nevařte. Nechte vychladnout a teprve do studeného krému postupně zašlehejte máslo. První díl korpusu potřete polovinou krému, posypte polovinou nasekaných ořechů, přiklopte druhým dílem korpusu, potřete zbylým krémem a posypte zbylými ořechy. Podávejte nakrájené.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj