×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Oreganová dobrota
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Středomořská ,

Oreganová dobrota

Co budu potřebovat

4 lžíce olivového oleje AQ Nyní v akci
3 stroužky cesneku,
nasekané
drcené sušené chilli
špetka trtinového cukru AQ
400 g cerstvých rajcat AQ,
nakrájených na kousky
400 g konzervovaných rajcat
pepr a morská sul AQ
svazek cerstvého oregana,
nasekaný
400 g balkánského sýru AQ, Nyní v akci
rozdrobeného na kousky
cerstvá bageta AQ Nyní v akci

Jak na to?

1. Tři lžíce oleje ohřejte v hrnci, přidejte česnek a minutu jemně smažte, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidejte chilli, cukr a čerstvá i konzervovaná rajčata a nechte pětadvacet minut povařit, aby omáčka zhoustla. Osolte, opepřete a přidejte i oregano.

2. Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací mísu vymažte lžící olivového oleje, nalijte do ní omáčku, povrch posypte balkánským sýrem a nechte dvacet minut zapéct. Podávejte s bagetou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj