×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ořechovník
120 minut a více , Dezert , Vysoká náročnost , Východoevropská , Moučníky a koláče ,

Ořechovník

Co budu potřebovat

20 g droždí
60 g moučkového cukru
200 ml mléka Nyní v akci
400 g polohrubé mouky
2 vejce Nyní v akci
80 g másla Nyní v akci
Na náplň
500 g vlašských ořechů, jemně nasekaných
100 g cukru krupice
80 g rozinek
skořice
200 ml mléka Nyní v akci

Jak na to?

Z droždí, cukru a lžíce mléka připravte kvásek. Pak jej smíchejte s moukou, vejci a máslem a zadělejte kynuté těsto. Kynout ho nechte zhruba hodinu. Mezitím si připravte náplň: ořechy smíchejte s cukrem, rozinkami a skořicí, zalijte horkým mlékem a nechte zchladnout. Těsto po vykynutí rozdělte na 3 díly, rozválejte je do půlcentimetrových placek a každou potřete třetinou ořechové náplně. Pláty těsta zaviňte a vložte je do formy na terinu vyložené pečicím papírem – dva vedle sebe, jeden navrch. Pečte asi 60 minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj