×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Opékané brambory se šalvějí a volským okem
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Bezmasé , Vaření ,

Opékané brambory se šalvějí a volským okem

Co budu potřebovat

4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
800 g brambor AQ Nyní v akci
½ lžičky chilli
sůl AQ
pepř ES
16 šalvějových lístků
4 vejce ES
worcesterská omáčka

Jak na to?

Opékané brambory jsou lahodnou klasikou. Šalvěj jim dodá ještě lepší chuť. A volské oko to celé završí do dokonalosti.

1) Olej rozehřejte ve velké pánvi, ideálně s nepřilnavým povrchem.

2) Přidejte povařené a osušené brambory, chilli, sůl a pepř a 5 až 7 minut opékejte. 3) Přidejte šalvěj a opékejte dalších 5 minut.

4) Pak brambory odhrňte ke kraji pánve a doprostřed postupně vyklepněte vejce.

5) Nechte je vždy 3 až 4 minuty opéct.

6) Podávejte zastříknuté worcesterovou omáčkou.

Tip do kuchyně

 

Brambory uvařte ve slupce. Pouze je předtím omyjte od nečistot. Pokud jsou moc velké, můžete je rozpůlit. Při opékání by se na nich měla objevit zlatavá kůrka. Pak poznáte, že jsou správně udělané.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj