×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Omeleta se sýrem a slaninou
45 minut , Snídaně , Střední náročnost , Česká ,

Omeleta se sýrem a slaninou

Co budu potřebovat

650 g brambor , oloupaných Nyní v akci
sůl a mletý pepř BASIC
lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 malá cibule, nakrájená na půlkolečka
2 stroužky česneku AQ, podrcené
75 g slaniny , nakrájené na kostičky Nyní v akci
50 g ementálu Nyní v akci
svazek petrželky, nasekané na drobno
3 velká vejce, lehce prošlehaná
opečená rajčata a houby k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Brambory v hrnci zalijte vodou, osolte a uvařte do poloměkka. Mezitím rozehřejte půl lžíce oleje v malé pánvi. Přidejte cibuli, špetku soli, přiklopte a na mírném ohni opékejte 15–20 minut, až cibule změkne, ke konci přidejte česnek. Pokud se cibule začne připalovat, podlijte ji troškou vody. Cibuli s česnekem přendejte do misky a v pánvi opečte slaninu dokřupava. Přidejte ji do misky. Slijte brambory a nechte je zchladnout. Pak je nakrájejte na kostičky a přisypte do misky k cibuli, česneku a slanině.
Přimíchejte sýr, petrželku, vejce a pepř. V pánvi rozehřejte lžíci oleje. Na něj rozprostřete bramborovou směs a uhlaďte. Opékejte, až spodek omelety zezlátne. Na pánev pak položte talíř, omeletu vyklopte, z talíře ji nechte sklouznout zpátky do pánve a opečte z druhé strany. Podávejte s opečenými rajčaty a houbami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj