×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vaječná omeleta s parmazanem
10 minut , Snídaně , Nízká náročnost , Česká , Bezmasé , Smažení ,

Vaječná omeleta s parmazanem

Co budu potřebovat

3 vejce pokojové teploty
1 lžička strouhaného parmazánu
kousek másla
sůl a čerstvě mletý pepř
nasekaná pažitka na ozdobení

Jak na to?

Začněte den vydatnou snídaní, jako je vaječná omeleta s parmazánem.

1) Pánev rozehřejte na středním plameni.

2) V misce rozmíchejte vidličkou vejce, osolte, opepřete a přidejte parmazán.

3) V pánvi nechte rozpustit kousek másla a vejce vlijte do pánve.

4) Nechte vejce pár vteřin opékat, a pak je vařečkou párkrát shrňte od okrajů pánve ke středu. Po pár vteřinách postup zopakujte. Vejce by měla zůstat místy polotekutá.

4) Nakloňte pánev, aby omeleta sklouzla k jedné straně, vařečkou ji opatrně přehněte a sesuňte na talíř.

Tip do kuchyně

 

Omeletu ozdobte pažitkou, případně ji potřete kouskem másla.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj