×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Omáčka z červené čočky
30 minut , Nízká náročnost , Česká , Omáčky a zálivky ,

Omáčka z červené čočky

Co budu potřebovat

2 lžíce másla
2 stroužky česneku
120 g červené loupané čočky
2 bobkové listy
500 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
těstoviny pappardelle Nyní v akci
strouhaný parmazán
čerstvá petrželka k podávání

Jak na to?

Na másle zpěňte nasekaný česnek, přidejte propláchnutou čočku, bobkové listy, zeleninový vývar, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a vařte za občasného míchání dvacet minut. Vyjměte bobkové listy a vše rozmixujte na hladkou omáčku. Udržujte ji teplou. Pappardelle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Sceďte je a promíchejte s omáčkou, posypte parmazánem a petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj