×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Olivovorozmarýnová focaccia
120 minut a více , Předkrm , Střední náročnost , Italská , Chuťovky ,

Olivovorozmarýnová focaccia

Co budu potřebovat

390 g hladké mouky
2 lžičky soli
7 g instantního droždí Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje AQ Nyní v akci
½ plechovky černých oliv bez pecek Nyní v akci
pár snítek čerstvého rozmarýnu AQ
hrubší mořská sůl

Jak na to?

1. Hladkou mouku nasypte do mísy, přidejte sůl a droždí, promíchejte a uprostřed udělejte důlek.
2. Do důlku vlijte 300 ml vlažné vody a olivový olej, promíchejte a pak prohněťte do pružného těsta. Větší mísu vymažte olejem, doprostřed dejte těsto, zakryjte potravinářskou fólií a nechte hodinu kynout na teplém místě.
3. Těsto rukama roztlačte do většího kola. V pravidelných rozestupech do něj zapíchejte olivy a snítky rozmarýnu. Potřete olejem a posypte solí. Při teplotě 200 °C pečte 30 minut pěkně dozlatova.
Tip - Focacciu můžete vyzkoušet i se zelenými olivami, tymiánem a kousky ančoviček. Přidat můžete i sýr nebo slaninu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj