×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nilský okoun s mandlemi a fazolkami
15 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Pro gurmány , Smažení ,

Nilský okoun s mandlemi a fazolkami

Co budu potřebovat

200 g zelených fazolek
2 filety z okouna nilského
mořská sůl, pepř
25 g másla Nyní v akci
50 g mandlových lupínků Nyní v akci
šťáva z poloviny citronu Nyní v akci

Jak na to?

1) Zhruba litr a půl vody přiveďte k varu, vsypte fazolky a nechte je 3 minuty vařit doměkka.

2) Sceďte je, pak je krátce propláchněte v ledové vodě a nakonec je osušte.

3) Rozpalte větší pánev s nepřilnavým dnem, oba filety z obou stran osolte a opepřete, a potom je 4 až 5 minut opékejte z obou stran, aby maso změklo.

4) Ryby vyndejte z pánve, naopak do ní přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Když se rozvoní, vsypte mandlové lupínky, promíchejte je a nechte je v pánvi, dokud máslo lehce nezezlátne.

5) Vmíchejte citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti. Fazolky rozdělte na 2 talíře, na ně posaďte po jednom rybím filetu a nakonec přelijte mandlovým máslem.

Tip do kuchyně

 

Podobně můžete připravit i další druhy ryb, jako je například losos nebo mořský vlk.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj