×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Obrácený řepný koláč s lučinou
60 minut , Předkrm , Střední náročnost , Česká , Bezmasé , Pečení ,

Obrácený řepný koláč s lučinou

Co budu potřebovat

15 g másla Nyní v akci
8 malých červených řep AQ
1 lžíce třtinového cukru ABio
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička tymiánových lístku AQ
sůl
pepř
1 hotové křehké těsto
50–80 g lučiny Nyní v akci
čerstvá máta AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo rozpusťte v pánvi s nepřilnavým povrchem o průměru asi 19 cm. Přidejte řepy a opékejte je asi 2 minuty. Vsypte cukr, přidejte balzamikový ocet a tymián a směs dobře osolte a opepřete. Opékejte dalších 5 minut, aby směs mezi řepou zhoustla. Zakryté poklicí nebo alobalem dejte do trouby a pečte 20 minut. Poté vyjmete a nechte lehce zchladnout. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C, těsto rozviňte a přiklopte jím těstě pánev, přesahující těsto odřízněte. Pečte dalších 20 minut. Nechte 10 minut chladnout, pak přiklopte talířem, obraťte a nechte koláč vypadnout na talíř. Podávejte s kousky lučiny, ozdobené mátou.
Tip- Lučinu můžete klidně namíchat s čerstvým kozím sýrem, chuť bude ještě lepší.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 16,90 cena před slevou: 21,90
    sleva: −22 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj