×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Obrácený broskvový koláč s karamelem
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Obrácený broskvový koláč s karamelem

Co budu potřebovat

250 g krupicového cukru
špetka soli
4 větší ploché broskve, bez pecky, nakrájené na kolečka
230 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva Nyní v akci
½ lžičky sody
120 g másla
2 velká vejce
1 lžička vanilkového extraktu
240 ml podmáslí
K PODÁVÁNÍ
oblíbená zmrzlina Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Čtvercový plech 22×22 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
V rendlíku na středním plamenu rozehřejte 150 g cukru, špetku soli a 1 a ½ lžíce vody. Jakmile se cukr rozpustí a je zlatavý (trvá to asi 5 minut), nalijte ho rychle do připraveného plechu a ihned na něj naskládejte připravené broskve. Máslo utřete se zbývajícím cukrem, zapracujte po jednom vejce a vanilkový extrakt. Pak střídavě přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli a podmáslí.
Zpracované hladké těsto nalijte na broskve v pekáči. Překryjte alobalem a pečte zhruba 50 minut. Pak nechte koláč 15 minut odpočinout a převraťte ho na servírovací talíř. Podávejte s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj