×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Obrácený banánový koláč
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Obrácený banánový koláč

Co budu potřebovat

100 g změklého másla Nyní v akci
8 lžic javorového sirupu
3 zralé banány
200 g světlého třtinového cukru
4 vejce
2 vanilkové lusky
200 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
100 g mletých mandlí Nyní v akci
200 g hustého řeckého jogurtu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte čtverhrannou koláčovou formu (o délce hrany cca 20 cm) a dno vyložte pečicím papírem. Na dno nalijte javorový sirup a třeba mašlovačkou jej vetřete i do rohů. Tři banány oloupejte a podélně rozřízněte a řeznou stranou dolů je vyskládejte na dno formy.
2. Ručním elektrickým šlehačem rozmixujte máslo, cukr, vejce, dřeň z vanilkových lusků a jeden lehce přezrálý banán. Pak ke směsi přimíchejte poslední, na kostičky nakrájený banán, mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, mleté mandle a jogurt. Těsto opatrně nalijte na banány na dně a pečte 45 minut až hodinu nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
3. Po upečení do koláče udělejte špejlí několik děr a potřete ho javorovým sirupem. Počkejte, až se vsákne, a teprve pak koláč vyklopte. Podávejte teplé.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj