×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Obrácené hruškové muffiny
35 minut , Dezert , Nízká náročnost ,

Obrácené hruškové muffiny

Co budu potřebovat

3 pevné hrušky (např. William), oloupané
1 lžička rozpuštěného másla na vymazání Nyní v akci
60 ml javorového sirupu + troška k podávání
180 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ lžičky mleté skořice
60 g krupicového cukru
1 vejce, prošlehané
1 lžička vanilkového extraktu
60 ml mléka Nyní v akci
60 ml rostlinného oleje Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Z každé hrušky – v její nejširší části – nakrájejte 2 kolečka silná 1 cm a dejte je na dno máslem vymazaných formiček na muffiny. Pokapejte javorovým sirupem a dejte na 10 minut do trouby, aby kolečka změkla. Zbytek hrušek bez jádřinců nastrouhejte do velké mísy, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, koření, cukr a smíchejte. Pak přidejte vejce, extrakt, mléko a olej a zlehka promíchejte. Těsto rozdělte do formiček. Pečte 15 minut, špejlí ozkoušejte, zda je těsto upečené – nebudou na ní ulpívat drobečky. Vyklopte z formiček a nechte chvíli vychladnout. Přelijte javorovým sirupem a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj