×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Oboustranný koláč
90 minut , Dezert , Střední náročnost ,

Oboustranný koláč

Co budu potřebovat

6 větších, pevných jablek (např. Red Delicious), oloupaných Nyní v akci
250 g másla, pokojové teploty Nyní v akci
250 g + 5 lžic krupicového cukru Nyní v akci
4 velká vejce
250 g hladké mouky
(nebo 240 g špaldové)
1 lžička kypřicího prášku
1 sáček vanilkového cukru
3 lžíce skořice

Jak na to?

Formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na čtvrtky a pak na plátky. Troubu předehřejte na 180 °C.

V míse utřete máslo s 250 g krupicového cukru. Po jednom vmíchejte vejce. Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem.

Ostatní krupicový cukr ochuťte skořicí. Dno formy vyložte polovinou plátků jablek a posypte půlkou cukru se skořicí. Zalijte těstem, uhlaďte. Navrch dejte zbylá jablka a posypte zbylým skořicovým cukrem. Pečte 1 hodinu, pak formu zakryjte alobalem, aby se koláč propekl, ale nespálil na povrchu. Pečte dalších 5 minut. Koláč podávejte samotný nebo s kopečkem šlehačky či zmrzliny.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj