×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Obložené bagety ve vietnamském stylu
30 minut , Svačina , Nízká náročnost , Asijská , Sendviče , Piknik , Smažení ,

Obložené bagety ve vietnamském stylu

Co budu potřebovat

200 g vepřové panenky AQ Nyní v akci
olej Nyní v akci
sůl
pepř
1 dlouhá bageta Nyní v akci
2 jarní cibulky
½ okurky
1 mrkev
2 hrsti čerstvého koriandru AQ
pár mátových lístků
1 červená chilli paprička
Na pažitkovou majonézu:
75 g majonézy AQ Nyní v akci
2 lžíce nasekané pažitky
2 lžičky šťávy z citronu ABio Nyní v akci

Jak na to?

1) Nejprve připravte pažitkovou majonézu: Smíchejte majonézu, nasekanou pažitku a citronovou šťávu v nekovové míse a dejte stranou.

2) Vepřovou panenku nakrájejte na medajlonky o tloušťce zhruba 2 cm, poté je zprudka opečte na oleji a podle chuti je osolte a opepřete.

3) Jednotlivé kusy bagety podélně nařízněte (ne zcela), vnitřek pomažte majonézou a dovnitř vyskládejte maso, jarní cibulku, okurku, nitky mrkve a zasypte koriandrem, matou a chilli papričkou nakrájenou na nudličky.

Tip do kuchyně

 

Do pažitkové majonézy můžete případně kápnout trochu olivového oleje pro lepší konzistenci.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj