×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Obalovaný lilek s jogurtovým dipem
60 minut , Předkrm , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Obalovaný lilek s jogurtovým dipem

Co budu potřebovat

600 g lilku
2 lžíce soli
pepř
260 g bílého jogurtu AQ Nyní v akci
1 větší hrst čerstvé máty
1 stroužek česneku
1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy Nyní v akci
150 g hladké mouky ES
3 vejce AQ
80 ml mléka ES Nyní v akci
180 g strouhanky
olej Nyní v akci

Jak na to?

1. Plátky lilku zasypte solí a nechte je půl hodiny vypotit. Pak jej důkladně omyjte a osušte papírovými ubrousky.
2. Mezitím, co lilek odpočívá, smíchejte jogurt, mátu, česnek, citronovou šťávu do dipu. Podle chuti ho osolte a opepřete a dejte stranou do chladu.
3. Mouku nasypte do mísy a promíchejte ji se solí a pepřem. V jiné míse lehce našlehejte vejce a mléko a do třetí vsypte strouhanku. Začněte obalovat plátky lilku: nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
3. V pánvi rozpalte asi centimetrovou vrstvu oleje a z obou stran na něm 2 minuty smažte kolečka lilku, pěkně dozlatova. Podávejte s mátovo-jogurtovým dipem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj