×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Obalované rybí filé s kaší a hráškem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Z plechu , Pečení ,

Obalované rybí filé s kaší a hráškem

Co budu potřebovat

70 g strouhanky
80 g parmazánu
2 lžíce citronové kůry
80 g másla
4 filety z bělomasé ryby (každý zhruba 150g) Nyní v akci
hladká mouka
2 vejce
Na česnekovou kaši:
11/2 kg brambor Nyní v akci
150 g másla
200 g zakysané smetany
3 celé palice česneku
sůl
pepř
Na mačkaný hrášek:
400 g mraženého hrášku
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
kůra z 1 citronu
hrst mátových lístků

Jak na to?

Ryby jsou zdravé. Do jídelníčku by je měl zařadit každý. Proto zkuste náš recept na obalované rybí filé s bramborovou kaší a mačkaným hráškem.

1) Na kaši dejte na 20 minut vařit brambory.

Zatímco se vaří, připravte rybu:
2) Troubu předehřejte na 220 °C.

3) V míse smíchejte strouhanku, sýr, citronovou kůru a 80 g másla.

4) Rybí filety z obou stran poprašte moukou, protáhněte vajíčkem, a pak obalte v sýrové strouhance.

5) Poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut dozlatova.

6) Uvařené brambory sceďte, přidejte k nim máslo a dobře prošťouchejte.

7) Poté vmíchejte zakysanou smetanu a vymačkaný pečený česnek.

8) Podle chuti osolte a opepřete.

9) Mražený hrášek dejte do vroucí vody a vařte ho 4 minuty, sceďte a spolu s nasekaným česnekem, máslem, kůrou z citronu a mátovými lístky rozmačkejte. Podle chuti osolte.

Podávejte společně: rybu s kaší a hráškem.

Tip do kuchyně

 

Bramborová kaše spolu s mačkaným hráškem je nejvhodnější přílohou k této rybí pochoutce.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj