×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Noky s parmazánovou omáčkou
30 minut , Střední náročnost , Italská ,

Noky s parmazánovou omáčkou

Co budu potřebovat

500 g bramborových noků
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 stroužek česneku, na plátky
150 ml smetany ke šlehání
půl lžičky muškátového oříšku, čerstvě strouhaného
150 g slaniny, nakrájené na kostičky Nyní v akci
200 g špenátových listů
kůra z ½ citronu + sůl a čerstvě mletý pepř
25 g sýra Parmigiano Reggiano 32% bloček nebo Nyní v akci
Grana Padano 32%, nastrouhaného + na ozdobu
25 g opražených piniových oříšků

Jak na to?

Noky uvařte podle návodu na obalu. Mezitím rozehřejte v malém kastrolu lžičku oleje, osmahněte na něm česnek, přidejte smetanu a muškátový oříšek, prohřejte a odložte. Zbylý olej rozehřejte v pánvi a opečte na něm dokřupava slaninu. Přidejte scezené noky a opékejte je tak dlouho, až začnou zlátnout. Přimíchejte špenát, citronovou kůru, osolte a opepřete. Do ochucené smetany vmíchejte parmazán. Noky rozdělte na talíře, pokapejte omáčkou, posypte piniovými oříšky a parmazánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj