×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nektarinkový koláč z listového těsta podávaný se zmrzlinou
60 minut , Dezert , Nízká náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Nektarinkový koláč z listového těsta podávaný se zmrzlinou

Co budu potřebovat

110 g krupicového cukru
2 bobkové listy
1 vanilkový lusk, rozříznutý
6 nektarinek
2 pláty listového těsta Nyní v akci
4 lžíce pomerančové marmelády
moučkový cukr na poprášení
zmrzlina tiramisu k podávání Nyní v akci

Jak na to?

1) Cukr nasypte do rendlíku, přidejte bobkové listy, vanilkový lusk, zalijte asi 100 až 150 ml vody a na slabém plameni zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Sejměte z ohně a nechte chvíli stát.

2) Po 10 minutách vyjměte vanilku (semínka vyškrábejte do roztoku) i bobkové listy.

3) Nektarinky vždy přepůlte, vyjměte pecku, a pak je pokrájejte na co nejtenčí plátky. Postupně je potřete cukrovým roztokem.

4) Z listového těsta vykrájejte 6 kol a vyskládejte je na plech.

5) Marmeládu promíchejte s 1 lžící horké vody a směsí potřete těsto.

6) Navrch vyskládejte plátky nektarinek a dejte na asi 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

7) Podávejte poprášené cukrem spolu se zmrzlinou.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i například náš jablečný koláč.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj