×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený nektarinkový koláč s mandlemi
60 minut , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Pečený nektarinkový koláč s mandlemi

Co budu potřebovat

55 g krupicového cukru
80 ml vlažného mléka Nyní v akci
1 lžička sušeného droždí Nyní v akci
170 g hladké mouky
1 žloutek
25 g másla
5 nektarinek
2 lžíce javorového sirupu
moučkový cukr
Mandlový základ:
75 g jemně mletých mandlí Nyní v akci
45 g másla
11⁄2 lžíce krupicového cukru
1 vejce

Jak na to?

Nejprve udělejte mandlový základ:
1) Všechny potřebné suroviny smíchejte v míse do podoby drobenky.

2) Troubu předehřejte na 175 °C.

3) V míse smíchejte 1 lžíci cukru, mléko a droždí a dejte na 5 minut vzejít na teplé místo – na povrchu směsi by se měly vytvořit bublinky.

4) Mouku přesypte do mísy, přidejte k ní zbylý cukr, uprostřed udělejte důlek.

5) Doprostřed vyklepněte žloutek, přidejte máslo i kvásek a vše smíchejte.

6) Přeneste na pomoučenou plochu a uhněťte do hladkého a pružného těsta.

7) Přikryté v míse nechte půl hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.

8) Těsto rozválejte na pomoučené ploše do kruhu o průměru asi 28 cm či přiměřeně velkého oválu a vyložte jím velkou zapékací mísu.

9) Obvod těsta potřete mlékem a posypte dalším cukrem, vnitřek pak mandlovým základem.

10) Navrch rozprostřete plátky nektarinek, pokapejte javorovým sirupem a pečte 30–45 minut.

Tip do kuchyně

 

Podávejte pocukrované moučkovým cukrem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %
  • současná cena: 4,90 cena před slevou: 6,90
    sleva: −28 %
  • současná cena: 29,90 cena před slevou: 39,90
    sleva: −25 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj