×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nejlepší bramboračka
60 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká ,

Nejlepší bramboračka

Co budu potřebovat

2 hrsti sušených hub
50 g másla
50 g mouky Nyní v akci
kostka zeleninového bujonu
4 středně velké brambory, nakrájené na kostky Nyní v akci
2 mrkve, jedna nakrájená na kolečka, jedna celá
1 celý celer, oloupaný a přepůlený
1 celá cibule, oloupaná
1 menší petržel, oloupaná a nakrájená na kolečka nebo na malé kousky
sůl
pepř
majoránka podle chuti
2 stroužky česneku (nemusí být)
2 hrsti mraženého hrášku

Jak na to?

Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku; trvá to asi čtyři minuty. Pak jíšku postupně zalijte zhruba litrem a půl studené vody. Důkladně promíchejte, přidejte bujon, brambory a zeleninu. Přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu. Jakmile budou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut), vyjměte celer, cibuli i celou mrkev. Kousek celeru pokrájejte a vraťte zpět do polévky, cibuli i celou mrkev vyhoďte. Polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a hrášek a krátce povařte.

TIP: Sušené houby – mají koncentrovanější chuť a vůni než čerstvé nebo mražené. Zelenina – mrkev, celer a petržel nesmí chybět. Můžete přidat jakoukoli zeleninu ze zahrádky. V případě, že použijete mraženou zeleninu, přisypte ji do hrnce v okamžiku, kdy změknou brambory.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj