×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nejčokoládovější cookies
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Anglická ,

Nejčokoládovější cookies

Co budu potřebovat

110 g másla, změklého
130 g tmavého cukru
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
150 g hladké mouky, prosáté
30 g kakaa holandského typu
1 lžička jedlé sody
125 g tmavé čokolády, rozpuštěné Nyní v akci
280 g tmavé čokolády, nahrubo nasekané Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo a cukr dejte do robotu a 8–10 minut šlehejte, abyste získali světlou a nadýchanou směs. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a šlehejte další 3–4 minuty. Přisypte mouku, kakao a sodu a vlijte rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu a zlehka promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem. Lžící nabírejte směs a na plechu ji tvarujte do koleček. Každé mírně přitlačte a pečte 10–12 minut. Vyndejte a nechte zchladnout na pečicím papíře – cookies budou zpočátku měkké, teprve pak ztuhnou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj