×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pošírované nashi se zmrzlinou
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Asijská , Zmrzlina , Pošírování ,

Pošírované nashi se zmrzlinou

Co budu potřebovat

½ hrnku krupicového cukru
2 svitky skořice
2 proužky kůry z citronu
4 středně velká naši, oloupaná,rozčtvrcená a zbavená jádřince
4 kopečky vanilkové zmrzliny

Jak na to?

1) Do hrnce nasypte cukr, skořici, citronovou kůru, zalijte 750 ml vody a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

2) Přiveďte k varu, stáhněte plamen na minimum a 5 minut povařte.

3) Přidejte nashi a 15 minut vařte, aby změklo.

4) Rozdělte ho do 4 misek, pokapejte skořicovým sirupem a podávejte se zmrzlinou.

Tip do kuchyně

 

Nashi můžete nahradit například klasickou hruškou, které je chuť nashi podobná, ale bohužel zdaleka ne tak jemná.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj