×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Narozeninový dort
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost ,

Narozeninový dort

Co budu potřebovat

NA ČOKOLÁDOVÝ KORPUS
60 g kakaa
125 ml vroucí vody Nyní v akci
125 g změklého másla
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru Nyní v akci
3 vejce
160 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku Nyní v akci
NA TMAVÝ KRÉM
950 ml smetany ke šlehání
600 g hořké čokolády
120 g másla
NA SVĚTLÝ KORPUS
375 g másla
250 g krupicového cukru
5 vajec
375 g hladké mouky
4 lžičky kypřicího prášku Nyní v akci
NA SVĚTLÝ KRÉM
700 ml smetany ke šlehání
700 g bílé čokolády
120 g másla
200 g čerstvého ovoce + květy na ozdobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte 3 dortové formy o průměru 18 cm pečicím papírem – můžete korpus péct i v jedné formě a pak ho rozříznout na tři pláty. Smíchejte kakao s vroucí vodou na pastu. Elektrickými metlami vyšlehejte máslo s oběma cukry do hladké hmoty. Jedno po druhém přidávejte vejce a vždy ho pečlivě zapracujte. Prosejte mouku s kypřicím práškem a kakaovou pastou a lžící dobře promíchejte.
Těsto rozdělte do tří forem a pečte 20–25 minut, aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá. Po upečení nechte 5 minut chladnout ve formě a pak vyjměte a nechte vychladnout.
Mezitím připravte tmavý krém. Ingredience společně vařte dohladka za stálého míchání a nechte vychladit. Studenou směs pak vyšlehejte na jemný nadýchaný krém.
Jednotlivé vrstvy čokoládového korpusu spojte krémem a ozdobte lesním ovocem.
Předehřejte troubu na 190 °C. Vyložte 3 dortové formy o průměru 22 cm pečicím papírem. V míse prošlehejte máslo s cukrem. Přidejte vejce jedno po druhém. Zapracujte mouku s kypřicím práškem. Těsto rozdělte do forem a pečte asi 25 minut do světle zlaté barvy. Nechte vychladnout.
Mezitím připravte světlý krém. Postupujte stejně jako u tmavého krému. Nadýchaný krém, kterým spojujete vrstvy korpusu, prokládejte ovocem a na závěr ozdobte jedlými květy. Světlý i tmavý korpus propojte v grandiózní dort.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj